Despre proiect  |  Despre regiune  |  Evenimente  |  Contact  

 
 


 EnglishEnglish DeutschDeutsch 


   

 

Tara Rupei

Microregiunea Rupea-Cohalm sau tara Rupei este una din cele trei micro-regiuni de dezvoltare individualizate la nivelul judetului Brasov. Din punct de vedere al unitatilor teritorial-administrative existente, zona cuprinde un oras: Rupea si opt comune: Bunesti, Cata. Hoghiz, Homorod, Jibert, Racos, Ticus, Ungra.
Cele opt comune, impreuna cu orasul Rupea, Biserica Evanghelica si Ortodoxa, Fundatia Mihai Eminescu precum si Consiliul Judetean, Agentiile de Dezvoltare judeteana si regionala au pus bazele unui parteneriat in vederea dezvoltarii pe termen lung a micro-regiunii Rupea-Cohalm.
Patrimoniul cultural-istoric al micro-regiunii Rupea-Cohalm cuprinde ansambluri fortificate ale bisericii evanghelice, biserici ce atesta diversitatea religioasa a zonei, case memoriale, situri arheologice, fragmente de ziduri fortificate. Prin acestea micro-regiunea se evidentiaza ca una dintre cele mai bogate zone ale judetului din punctul de vedere al patrimoniului cultural, dispunand de un important potential pentru turismul cultural.

  
 

[07.08.2008]
 

ADDJB MET Kraftwerk Plessa
 
ICR